Over

De in Nederland woonachtige componist Arend Gerds schrijft originele muziek voor een verscheidenheid aan bezettingen en orkestvormen. Als componist toont hij affiniteit met zowel hedendaagse compositietechnieken als meer traditionele schrijfstijlen, die beide in een mengvorm terugkomen in zijn eigen klankidioom en muziek. Momenteel werkt hij als autonoom componist, dirigent en docent.

Achtergrond

Van 2007 tot 2013 studeerde Arend Gerds (Groningen, 4 november 1987) aan het ArtEZ conservatorium bij Alex Manassen (NL) en Montclair State University (VS) bij V.J. Manzo, Robert Aldridge, en Ting Ho waar hij een bachelor- en mastergraad in compositie behaalde. Gedurende zijn masteropleiding specialiseerde hij zich in muziektechnologie en het programmeren van audiosoftware met behulp van het programma Max Msp. Dit resulteerde in de masterscriptie 'Maximized' en het programma 'Spectrum': een programma wat op basis van kansberekening muziek genereert.

Componist

Als componist toont Arend Gerds affiniteit met zowel hedendaagse componeertechnieken als traditionele schrijfwijzen, die beide in een mengvorm terugkomen in zijn eigen klankidioom en werk. Recentelijk schreef hij composities voor NEW MUSIC NOW Files, het Gouden Spiker festival, Stichting Ivak, het Noord-Nederlands saxofoonkwartet, Gronings Vuur, de KNMO, en diverse blaasorkesten. Ook was zijn muziek onderdeel van wedstrijden en festivals, o.a. de 'Open Nederlandse Fanfare Kampioenschappen' en het 'Gouden Spiker' festival. Gerds zijn muziek voor blaasorkest wordt uitgegeven via zijn eigen label arendgerds.net en is te verkrijgen via arendgerds.net en AM Music te Lippenhuizen. Alle andere werken worden uitgegeven door Donemus.

Docent / Dirigent

Momenteel werkt Arend als autonoom componist, dirigent en docent, onder andere aan het ArtEZ conservatorium, waar hij muziektheorielessen geeft.