Nieuws

25 mei 2024
Première 'Compagno'

Concordia Elburg en Muziekvereniging Nooit Gedacht Windesheim brengen 25 mei 2024 samen (o.l.v. Nienke Veldhuizen) de compositie Compagno in première. Het werk werd geschreven voor hun dirigent Jan Maat, die na 43 jaar bij beide verenigingen met pensioen gaat.

07 januari 2024
Première 'Kinetic'

Oranje Minnertsga (o.l.v. Bienze Ijlstra) brengt op 14 januari 2024 het werk Kinetic in première tijdens hun 'Royal Brass in Concert'. Bekijk de website van Oranje voor meer info over dit concert. Het werk is vanaf 15 januari ook te vinden via verscheidene streamingplatformen, opgenomen door Oranje Grootegast (o.l.v. Jan Werkman).

16 december 2023
Première 'Unbreakable Ties'

Tijdens het kerstconcert van Brass Band Da Capo Drogeham (o.l.v. Bienze Ijlstra) op 23 december 2023, zal de speciaal voor hun geschreven compositie 'Unbreakable Ties' in premiere worden gebracht. Bekijk de website van Da Capo voor meer info over dit concert.

1 december 2023
Première 'Bright Future'

Tijdens het nieuwjaarsconcert van muziekvereniging KNA Hierden (o.l.v. Arno Groeneveld) op 3 februari 2024, zal de compositie 'Bright Future' in premiere worden gebracht. Het werk werd ze aangeboden door het ONFK vanwege hun kampioenschap in 2023. Bekijk de website van KNA Hierden voor meer info over dit concert.

13 november 2023
Première 'Vita Iter'

Op 8 december zal de Gereformeerde Brass Band Groningen (o.l.v. Jan Werkman) de compositie 'Vita Iter' in première brengen. Dit werk werd geschreven ter ere van de huwelijksceremonie van Frits en Zwannie Werkman en zal klinken tijdens hun huwelijksdienst in de Petrus kerk te Leens.

4 oktober 2023
Opnamesessie Oranje Grootegast

De werken 'Kinetic', 'Vita Iter' en 'Bright Future' zullen binnenkort op allerlei streamingsdiensten te vinden zijn. Oranje Grootegast (o.l.v. Jan Werkman) nam de werken op.

11 september 2023
Première 'Anaphoric'

Op 18 november brengt de Bazuin Augustinusga (o.l.v. Gerk Huisma)  het werk 'Anaphoric' in première tijdens Novemberwinds 2023. Het werk werd ze geschonken vanuit het ONFK ter ere van het kampioenschap in 2022. Bekijk de website van de Bazuin voor info en kaarten.

21 augustus 2023
Catalogus najaar 2023

arendgerds.net is het label waaronder Arend Gerds sinds 2020 zijn muziek voor Fanfare, Harmonieorkest, Brassband en Flexible Ensemble uitgeeft. Ontdek nieuw repertoire via de online catalogus en webshop op www.arendgerds.net. Naast de mogelijkheid om de composities aan te schaffen, vind je hier ook extra informatie, voorbeeldpartituren, ScorePlay en opnames.

10 mei 2023
Première 'Rewenich'

'Rewenich', een nieuw werk voor Fanfare (gebaseerd op de middeleeuwse Sneker ridder Rienck Bokkema), wordt op 13 mei 2023 in première gebracht door Harmonie Sneek onder leiding van Arend Gerds. Het concert vindt plaats in Theater Sneek. Kaarten zijn via deze link verkrijgbaar.

11 januari 2023
Première 'Monolith'

'Monolith', een nieuw werk voor brassband (gebaseerd op het Groninger Forum), wordt op 26 februari 2023 in première gebracht door de Provinciale Brassband Groningen onder leiding van Richard Visser. Het concert vindt plaats in de kleine zaal van de Oosterpoort te Groningen. Kaarten zijn te verkrijgen via www.pbg.nu.

30 november 2022
'Dodo van Haska'

'Dodo van Haska' werd geschreven in opdracht van het Gouden Spiker Festival. De komende editie van het Gouden Spiker Festival is dit werk het verplichte werk voor de vierde divisie brassband. Het werk is nu beschikbaar in de webshop en via AM Music. 

24 november 2022
EP Release

'Where Earth and Sky meet' en 'Toward the unknown' zijn nu online te streamen via o.a. Spotify en Apple Music; beide gespeeld door C.M.V. Oranje Grootegast onder leiding van Jan Werkman.

14 juni 2022
ONFK 2023

'Where Earth and Sky meet', geschreven voor cmv Burdine, is gekozen als verplicht werk voor de Open Nederlandse Fanfare Kampioenschappen 2023 (3e divisie)! De compositie is kortgeleden in première gegaan en is inmiddels verkrijgbaar via de webshop en AM Music.

10 mei 2022
'ANNO'

Op 12 mei vindt de première plaats van de compositie 'ANNO'. Het werk is geschreven voor carillon (Peperbus te Zwolle), luidklokken, concert carillon en twee trompetten, ter gelegenheid van de opening van het nieuwe museum ANNO (te Zwolle). Het 'openingswerk' zal rond 18:30 klinken als start van allerlei activiteiten rondom de opening van dit nieuwe museum.

5 mei 2022
New Music Now

New Music NOW geeft 20 componisten de opdracht om een nieuwe compositie te maken en een audiovisuele productie daarvan. De Provinciale Brassband Groningen en componist Arend Gerds gaan een samenwerking aan, waarbij een nieuw werk getiteld ‘Monolith’ (werktitel), gecomponeerd zal worden door Arend Gerds en in première zal worden gebracht door de Provinciale Brassband Groningen. AE Audio Productions zal een audiovisuele productie van dit nieuwe werk maken, opgenomen op een locatie die tevens het onderwerp van de compositie zal zijn, namelijk het Forum te Groningen.

11 maart 2022
'Where earth and Sky meet'

Op zaterdag 21 mei 2022 zal de compositie 'Where Earth and Sky meet' in prèmiere worden gebracht door C.M.V. Burdine. Het werk werd speciaal voor ze geschreven ter gelegenheid van hun vijftigjarige jubileum. Kijk voor meer informatie over dit concert op de website van Burdine.

2 maart 2022
'Toward the unknown'

Op 10 april zal het werk 'Toward the unknown' in premiere worden gebracht door het Achterhoeks Fanfare Orkest (o.l.v. Gerd Wensink). De compositie werd speciaal voor dit orkest en project geschreven. Het Achterhoeks Fanfare Orkest is een ambitieus projectorkest met als doel fanfaremuziek te maken die raakt, inspireert en grenzen overschrijdt. Op het programma staan meerdere premieres. Meer info is te vinden op social media.


29 december 2021

Release 'Hybrid'

Op 1 januari 2022 komt een nieuwe EP genaamd 'Hybrid' uit op diverse online streaming platformen. Deze nieuwe EP bevat opnames van de composities 'Hybrid' en 'Ancient Sequences', gespeeld door het Noord-Nederlands Saxofoonkwartet. De opnamesessie werd mede mogelijk gemaakt door het Investeringsfonds muziek.

1 november 2021
'Tuba Vocalis'

Luc Geraats: ‘I’m very happy to announce that I’m going to record my very first solo album! Together with Orpheus Classical as label i’ll be recording music by Bach, Gerds, Baggermans, Overhead and Verstegen soon! Stay tuned!’ (bron: lucgeraats.com)

 

1 juni 2021
Overkoepelen

Het Noord-Nederlands Saxofoonkwartet en componist Arend Gerds presenteren een buitenconcertserie vanuit muziekkoepels in en rondom de stad Groningen. Onderdeel van het programma is het speciaal voor dit kwartet gecomponeerde werk ‘Hybrid’. Dit project is mogelijk gemaakt door het Fonds Podiumkunsten.

1 januari 2021
'Het geluid van Eemsdelta'

‘Hoe klinkt de nieuwe gemeente Eemdelta? Die vraag staat centraal in de zoektocht van Manon Luchies en Jurgen van Tolie, de ‘cultuurgastjes’ van Stichting IVAK, en het Noord Nederlands Orkest (NNO) naar ‘het geluid van Eemsdelta’. Om dit geluid vervolgens te verwerken in een muziekstuk.’ lees meer  (bron: DVHN)